Qui som?
Rius de Llibertat som una associació assembleària que es va presentar en societat els dies 12, 13 i 14 de Juliol de 2013, associació sense ànim de lucre, tal com diu en els seus estatuts*, i que agrupa pobles ubicats entre les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, i Gironès. Els nostres pobles estan situats entre les ribes del Ter i el Fluvià (i algun de més enllà). Creiem que l’empenta de la societat civil és molt poderosa i que sumant les forces de tots i totes assolirem la llibertat per Catalunya.

Què volem?
Volem construir un xarxa de col·laboració entre aquests petits pobles, per tal de lluitar conjuntament i amb més força per la constitució d’un Nou Estat. Mitjançant el lleure, la cultura, el respecte per les idees i les persones, el coneixement, la didàctica, el debat i el treball en comú.

D’on venim?
El juliol del 2013 vam organitzar les “Jornades per un nou Estat” amb ponents i actes de tots els àmbits per tal d’aportar debat, nous coneixements i mostrar els avantatges de la independència de Catalunya, a partir d’activitats lúdiques, culturals, polítiques, etc.
L’11 de setembre de 2013 vam prendre la responsabilitat d’organitzar i gestionar quatre trams de “La Via Catalana” per als diferents pobles de la zona.
L’estiu del 2014 Rius de Llibertat va impulsar el “World meets Catalonia” una iniciativa que va convidar gent de tot el món a casa nostra per tal d’ensenyar-los el nostre territori, el nostre caràcter hospitalari i també les nostres intencions polítiques.
Entre l’agost i el setembre de 2015 vam organitzar unes “Jornades de debat per un futur millor” amb la participació dels nous càrrecs electes municipals, polítics d’àmbit nacional d’arreu del territori i tècnics especialistes en el tema plantejat i així començar a debatre la necessitat de la independència a partir de la gestió dels serveis publics actuals. D’aquests debats, els mateixos moderadors, que eren periodistes, en van fer la seva crònica que, posteriorment, vam publicar en un llibre “Debats per un Futur Millor”.

Cap on anem?
Enguany, estem organitzant xerrades de proximitat amb el parlamentari Lluís Llach, acostant així la situació del parlament al territori, agafant una idea més clara i directa de la situació vista des del nou govern, per primera vegada independentista.

* Estatuts de Rius de Llibertat (articles 1 i 2 del Capítol I):
Capítol I. La denominació, els fins i el domicili
Article 1
L’Associació Rius de Llibertat regula les seves activitats d’acord amb el que estableix la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques; la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, i els seus estatuts.

Article 2
Els objectius de l’associació són:
a) La realització d’activitats culturals i socials, en la línia de les aportacions dels moviments socials en relació al catalanisme.
b) La promoció de xerrades, debats, conferències, activitats lúdiques ...d’acord amb la línia d’actuació en defensa de l’idioma i cultura de Catalunya.
c) Participar amb l’ideari de l’ANC ( Assemblea Nacional Catalana ).
Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les activitats següents:
- Activitats
- Xerrades
En queda exclòs tot ànim de lucre.

Create a free web site at www.plisweb.com